You are currently viewing Ajut a la investigació “Pastorets de Catalunya” 2022

Ajut a la investigació “Pastorets de Catalunya” 2022

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, ha convocat la tercera edició dels Ajuts a la Investigació “Pastorets de Catalunya”, corresponent a l’any 2022.

L’Ajut, de periodicitat anual, està dotat amb 3.000 euros, i el termini per presentar les sol·licituds acabarà el 31 d’octubre de 2022 a les 24 hores. Hi poden participar investigadors de l’àmbit universitari o de centres d’estudi que presentin una proposta adequada a les bases. El veredicte del jurat es farà públic abans del 5 de desembre de 2022. El termini per fer i presentar el treball serà d’un any a partir de la notificació de la concessió.

L’objectiu d’aquests Ajuts és estimular la recerca i el coneixement sobre les representacions dels Pastorets, tant des d’un punt de vista històric com antropològic i social, i en relació amb els diferents àmbits que hi intervenen: la història, l’escenografia, el text literari, les entitats i els grups amateurs que els posen en escena. També es poden presentar estudis que analitzin els Pastorets en un context territorial ampli ,o de forma comparativa. Vegeu les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

El segon Ajut d’Investigació, de l’any 2021, el va guanyar Lenke Kovács, amb el projecte “Les arrels medievals dels Pastorets. Edició i anàlisi dels primers textos del teatre nadalenc català”, en curs de realització. Així mateix, el primer Ajut, corresponent al 2020, el va obtenir Albert Rumbo Soler, amb el treball “Les garrofes: 120 anys de crítica social berguedana a partir dels Pastorets d’en Pitarra” que va ser presentat a Berga el dia 27 de novembre de 2021 al Teatre Municipal de Berga.