You are currently viewing Assemblea dels Pastorets de Catalunya

Assemblea dels Pastorets de Catalunya

El passat dia 28 de maig, al Casal d’Olesa de Montserrat, es va reunir l’assemblea general ordinària de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. Novament de forma presencial, per primera vegada després de dos anys que, a causa de la pandèmia, s’hagués celebrat telemàticament, els representants dels diferents grups de Pastorets es van poder trobar per debatre l’actualitat del sector.

A la reunió es van aprovar, entre altres coses, l’informe de gestió de la junta i la memòria d’activitats de l’any anterior, així com l’estat de comptes de l’exercici anterior i el pressupost per al present any. Es va parlar de l’èxit del recent IV Congrés de Pastorets de Catalunya, celebrat a l’Espluga de Francolí els dies 11, 12 i 13 de març. I es va presentar el programa d’activitats per al 2022, que inclou, entre altres activitats, la III convocatòria de l’Ajut a la Investigació sobre Pastorets a Catalunya.

En acabat, va tenir lloc la tradicional Trobada de Grups, que va comptar amb la participació de David Nàcher, llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UB, que actualment està investigant sobre la dificultat del relleu generacional en l’associacionisme cultural català. En David va parlar sobre la necessitat d’incorporar persones joves en les associacions de cultura popular, com a membres actius i també incorporant-se a les juntes directives. Va subratllar la necessitat de les entitats d’estar obertes a noves idees i a incorporar saba nova, per garantir la continuïtat de les activitats pròpies. Va analitzar diferents problemàtiques que es donen en aquest àmbit, i va suggerir possibles vies per enfocar de la millor manera el rejoveniment de les associacions. L’acte es va cloure amb una taula rodona en què van participar, a més d’en David Nàcher, Imma Llorens, Francesc Marginet i Josep M. de Ramon, membres de la junta de la Coordinadora.

Podeu veure la gravació en vídeo de la trobada en el canal de YouTube de la Coordinadora de Pastorets.

Olesa de Montserrat, 28 de maig de 2022