You are currently viewing Els Pastorets Principals de Valls reuneixen a més de 1.300 espectadors

Els Pastorets Principals de Valls reuneixen a més de 1.300 espectadors

Durant les festes de Nadal, el Teatre Principal de Valls ha tornat a viure les representacions de l’espectacle nadalenc més tradicional a Valls, “Els Pastorets Principals de Valls”, de la mà del Grup del Teatre Principal. Les aventures de Fredolic i Garrafó, Mariana i Sulina, Satanàs i Llucifer han fet gaudir un any més als vallencs i vallenques que no s’han volgut perdre aquesta edició, marcada de nou per les restriccions que marca el govern per fer front a la Covid19. 

Les sis funcions programades inicialment es van representar seguint la nova restricció del 70% d’aforament, que va arribar a menys d’una setmana d’estrenar. La venda anticipada d’aquestes funcions va tenir molt d’èxit i superava aquest 70% permès. Els membres del Grup del Teatre Principal (GTP) van prendre la decisió d’ampliar amb una funció extra pel dia 8 de gener, per tal de donar cabuda a tots aquells espectadors que amb la nova normativa no podrien assistir a l’espectacle, però que ja tenien l’entrada comprada. El GTP agraeix la flexibilitat de la gent en acceptar el canvi.

A l’escenari també es va poder copsar la situació de la pandèmia. El Grup del Teatre Principal ha seguit en tot moment les recomanacions de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, i ha vetllat per la seguretat de l’espectacle i dels seus components. Tots els personatges portaven mascareta, els més principals la portaven transparent perquè l’expressió del personatge arribés més a l’espectador. Tot i ser una quarantena d’actors en total, el grup ha treballat en tot moment en grups més reduïts.

Com sempre, l’espectacle seguia el guió tradicional, però amb picades d’ullet d’actualitat tan locals com del país. A l’infern vam veure un ball homenatge a la cantant Rafaella Carrà, i en els cuplets vam escoltar les crítiques a la gestió de les Decennals en detriment de cuidar el poble, i el problema de la llengua a l’escola. La gran novetat però, van ser les noves escenes escrites expressament per els més joves de l’entitat, que l’any passat no van poder trepitjar l’escenari. Una escena de pastorets i una de dimoniets que van tenir molt bona acollida pels espectadors.

El total del públic assistent a les set representacions va ser de 1344. Des del GTP volen donar 1344 gràcies per fer possible l’espectacle, posant de manifest que una setmana abans d’estrenar no tenien clar que es poguessin fer totes les  representacions. Reivindiquen, un cop més, que la cultura és segura.