You are currently viewing Acte de presentació del llibre sobre la història dels Pastorets a Vilanova i la Geltrú

Acte de presentació del llibre sobre la història dels Pastorets a Vilanova i la Geltrú

Amb un record emotiu a Miquel González començava el passat divendres, al Teatre Círcol Catòlic, la presentació del llibre “Els Pastorets a Vilanova i la Geltrú: Més de dos segles d’història (1814-2021)” de Francesca Roig i Xavier López. Un acte molt sentit que va reconèixer els més de 200 anys de Pastorets al municipi del Garraf, amb actors i actrius que han escenificat en algun moment aquesta peça teatral
les darreres quatre dècades.

Foto: Joan M. Gibert

Sergi López, Joan Ramon, Montserrat Barneda, Ignasi Gimeno, Jordi Alba, Sixte Moral, Dafnis Balduz, Xavier Escofet i Núria Florenciano donaven vida a petites escenes del Nadal dels Pastors, L’Estel de Natzaret, i l’Adveniment de l’Infant Jesús. La vessant artística va estar acompanyada per la música d’un quartet de corda, un piano i un cor de veus que van interpretar diverses melodies dels nostres Pastorets sota la direcció d’Isabel Pla.

L’acte va comptar la presència d’Adelaida Moya, Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Mercè Mateo, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Josep Peramiquel, President de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, entre d’altres. La publicació, que ha estat possible gràcies al Círcol Catòlic, La Unió Vilanovina, l’Arxiu Comarcal del Garraf, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Editorial Efadós, es pot adquirir a les llibreries de la ciutat des del passat novembre i a les secretaries de La Unió Vilanovina i el Círcol Catòlic.

Foto: Joan M. Gibert