You are currently viewing Novetats als Pastorets de L’Hospitalet de Llobregat

Novetats als Pastorets de L’Hospitalet de Llobregat

El Teatre Centre Catòlic de L’Hospitalet de Llobregat presenta Els Pastorets de #folchitorres en la versió més feminitzada de Catalunya.

El col·lectiu teatral recupera el repte de fer uns Pastorets en la normalitat habitual sense restriccions i reforça el muntatge amb nova direcció, nova imatge i canvi de protagonistes per projectar la superació de les limitacions de l’edició anterior.

60 persones estan implicades tant en la part artística com en l’equip tècnic i d’explotació del projecte Pastorets de L’Hospitalet 2021. Una nova direcció doble amb Mariona Montes i Martin Mula ha transformat el projecte per reduir el component musical característic dels últims 12 anys i tornar a una base més folchitorriana treballant amb més intensitat els aspectes dramàtics i la declamació. 

El repartiment ha donat resposta a una massa crítica femenina dins la companyia i tot el cor de dimonis l’interpreten dones des de la posició asexuada de personatges que van de Satanàs, Llucifer fins a l’última fúria. Un nou disseny de maquillatge incrementa la força dramàtica fins a límits no habituals dels últims anys. També té component femení la direcció, també es feminitzen els tres pastors secundaris de la trama en els personatges Jepona, Anaima i Joanoia. La dissenyadora del cartell d’enguany també és dona i ha aportat aquesta visió en la seva creació.

Els pastorets de l’Hospitalet 2021 es representaran en 5 ocasions donada la coincidència del calendari actual dels dies festius de Nadal en festiu de dissabte o diumenge. es faran tres sessions vespertines: dies 25 i 26 de desembre a les 20h; dia 8 de gener a les 19:30, i dues sessions matinals, dies 2 i 9 de gener a les 11:30h. 

Les localitats es poden adquirir per via digital a través de l’aplicatiu o el web “Entràpolis” evitant així aglomeracions a la guixeta del teatre els dies de les funcions. 

La direcció del Centre Catòlic també ha fet una inversió en la renovació dels elements de difusió física que decoren la façana de l’edifici de l’entitat i que contribueixen a fer present el concepte Pastorets de forma visual cada dia durant un mes en una de les artèries centrals de l’Hospitalet, la Rambla Just Oliveres. Aquesta decoració publicitària es fa visible amb efectes de llum des dels extrems d’aquest passeig central de l’Hospitalet molt transitat pels seus establiments comercials i de restauració. 

L’edició dels Pastorets 2021 comportarà un fet emotiu com la despedida d’un dels actors emblemàtics que ha fet carrera teatral a l’entitat durant més de 50 anys i que representava amb energia i bis còmica el personatge de Jeremies. Josep Maria Codina s’acomiadarà dels escenaris en les funcions d’enguany. 

Els mitjans de comunicació audiovisuals han pogut enregistrar recursos del taller de maquillatge que van realitzar les fúries a principis de novembre per a la realització de posicions d’automaquillatge simultani el dia de les funcions amb les característiques de nou disseny impactant dels rostres pecaminosos. 

Durant les representacions s’intentarà promocionar el pròxim Congrés de Pastorets de Catalunya previst pel març de 2022.