You are currently viewing Presentació de llibre “Els Pastorets Vilanova i la Geltrú: Més de dos segles d’història (1814-2021)”

Presentació de llibre “Els Pastorets Vilanova i la Geltrú: Més de dos segles d’història (1814-2021)”

No és un invent de fa quatre dies. No va ser una societat determinada que va començar a fer-los fa cent anys. Les representacions dels Pastorets a Vilanova i la Geltrú tenen molta més història. Aquesta és la premissa que ens va portar a voler donar a conèixer la història d’aquest patrimoni cultural de Vilanova i la Geltrú. Perquè això són els Pastorets de Vilanova, un patrimoni de la ciutat, una activitat cultural que s’han fet seva tant societats teatrals com recreatives, escoles i associacions, amb participants de totes les edats, tant en la interpretació com en tasques molt diverses que fan que els actors llueixin a l’escenari.
Tot plegat, tant la història més reculada com la més recent, havia de quedar reflectida a les pàgines d’un llibre, i això és el que hem fet amb la publicació d’Els Pastorets a Vilanova i la Geltrú. Més de dos segles d’història (1814-2021). L’edició ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Arxiu Comarcal del Garraf, La Unió Vilanovina i el Círcol Catòlic. La publicació ja es troba a les llibreries des del passat 24 de novembre i també a les societats Círcol Catòlic i La Unió Vilanovina, on també es pot adquirir.

La presentació serà el proper divendres 10 de desembre a les 19.30h, al Teatre Círcol Catòlic, en un acte que vol anar més enllà, i reconèixer els més de 200 anys de representacions d’aquesta obra a Vilanova i Geltrú.