You are currently viewing El Grup de Teatre Principal celebra la tornada a la normalitat als escenaris amb un acte al carrer i presenta la imatge gràfica d’Els Pastorets Principals de Valls 2021

El Grup de Teatre Principal celebra la tornada a la normalitat als escenaris amb un acte al carrer i presenta la imatge gràfica d’Els Pastorets Principals de Valls 2021

Aquest any el Grup del Teatre Principal ha presentat l’edició dels Pastorets Principals de Valls en un acte simultani a tot el territori, juntament amb la resta de grups de teatre de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, amb la voluntat de donar visibilitat a la tornada a la normalitat d’aquest espectacle nadalenc. Els Pastorets són tot un fenomen teatral al nostre país, cada any unes 60.000 persones van al teatre per Nadal.
L’entitat vallenca va ser de les poques que l’any passat, en plena pandèmia, va apostar per oferir el seu espectacle més clàssic i icònic de Nadal al públic, tot i les fortes restriccions causades per la pandèmia. Enguany, arreu del país es recupera la normalitat en aquesta tradició nadalenca que fa que el Nadal sigui Nadal. Tot i que es va tornant a la normalitat i ja es permet un 100% d’aforament, el grup respecta totes les mesures anticovid, i segueix les recomanacions que es fan des de la Coordinadora de Pastorets d’assajar en grups reduïts.
En l’acte d’avui, bona part de l’elenc del GTP ha sortit al carrer, davant de la porta del Teatre Principal, per interpretar una escena de pastors de les més entranyables, i han acabat cantant la Cançó del Burret tots junts. Hem pogut veure els personatges principals
vestits amb alguns elements del vestuari que més els identifica.
El GTP també s’ha posat en contacte amb les escoles de Valls per tal de fer partícip als infants de Valls de la tradició nadalenca. Se’ls ha convidat a fer dibuixos amb la temàtica dels Pastorets que seran exposats al vestíbul del Teatre Principal durant els dies de representació. Entre tots els participants es sortejaran 6 d’entrades per l’espectacle.
Pel què fa a les novetats de l’espectacle, la més important és que aquest any hi pot haver més del doble d’actors a escena respecte l’any passat. Per aquest motiu, el grup ha apostat una vegada més per cuidar els seus infants, que van ser els més perjudicats en l’edició anterior per culpa de la pandèmia, i se’ls ha donat més protagonisme en algunes escenes. En l’última edició les escenes de canalla es van gravar i ara es poden fer damunt de l’escenari, que és l’essència del teatre.
Una altra novetat d’enguany pel que fa al repartiment dels personatges principals és Satanàs, que l’interpretarà el Cesc Rovira, amb un vestuari completament nou, la Sulina serà interpretada per Isona Ferré i l’àngel per la Berta Pijoan.
L’estructura del llibret és la de cada edició, però com sempre conté picades d’ullet a l’actualitat que faran somriure als més grans, i alguna sorpresa.
En l’acte d’avui també s’ha presentat la imatge gràfica que aquests dies es podrà veure a les xarxes socials i als carrers de Valls. Una fotografia del quadre plàstic de l’edició anterior, marcada per la Covid19.
El Grup del Teatre Principal està content pel ritme de venda de les entrades, i anima a tothom qui no en tingui a adquirir la seva preferiblement través de la venda en línia a www.valls.cat o a les taquilles del Principal 1 hora abans de començar l’espectacle. Les representacions seran els dies 26, 28 i 30 de desembre i 1, 2 i 6 de gener. Els dies festius a les 18h i els laborables a les 19h.