You are currently viewing La Coordinadora de Pastorets tanca la temporada més agredolça amb un balanç positiu

La Coordinadora de Pastorets tanca la temporada més agredolça amb un balanç positiu

  • Diumenge es va fer a Mataró la darrera representació de la temporada
  • La meitat dels grups que conformen la federació d’entitats han fet activitats

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya tanca la temporada 2020-2021 amb una sensació agredolça i amb un balanç positiu. Per un costat celebra l’esforç, tenacitat i treball ingent que han fet els grups de Pastorets d’arreu de Catalunya per demostrar que la cultura és segura i per reinventar les diferents representacions de Pastorets que s’han pogut veure i viure als teatres i espais culturals dels país. Del total de grups de conformen la Coordinadora, aproximadament un 50% van optar per fer diferents posades en escena amb extremes mesures de seguretat, reduint el repartiment, establiment grups bombolla d’actors i escurçant la durada dels espectacles. Això ha fet, segons el president de la Coordinadora, Lleonard del Río, que “no s’hagi hagut de suspendre cap representació per cap positiu per Covid-19 entre el personal dels grups”.

Òbviament les mesures de seguretat, tal i com marquen les normatives en matèria de cultura, també han afectat a públic i les platees han vist reduït el seu aforament. Tot i així, del Río ha destacat “la bona acollida de públic que demostra que no es pot viure Nadal sense Pastorets”.

D’altra banda, des de la Coordinadora també es lamenta que malgrat tenir Pastorets preparats o fins i tot estrenats, alguns Ajuntaments han suspès les representacions a darrera hora, malgrat la bona feina preventiva que s’havia fet als grups. Des de la Coordinadora s’entén la situació però és lamenta que no s’hagi entès a tot arreu que els Pastorets són arts escèniques i que s’han de seguir els protocols marcats com a tals.

La temporada es va tancar diumenge 31 de gener amb la darrera representació de ‘L’Estel de Natzaret’. En total s’han pogut veure arreu del país més d’un centenar de representacions. El president de la Coordinadora de Pastorets destacat l’enorme feina que han fet els grups i agraeix a totes les persones que en formen part la il·lusió i dedicació que hi han posat per mantenir viva una de les tradicions del patrimoni cultural català, en uns moments tan adversos com els que s’estan vivint. Per del Río, els resultats de la temporada són una clara demostració que “la cultura, sigui professional o amateur és segura i necessària i aporta llum en moments de foscor com els que la pandèmia ens està fent viure”.