El Palau de la Generalitat acull avui diumenge una representació dels Pastorets que marcarà l’inici de la temporada

Aquest diumenge 24 de novembre a les 17:00h, el Palau de la Generalitat acollirà una representació dels Pastorets que donarà el tret de sortida a la temporada 2019. L’acte comptarà amb la presència del president Quim Torra, impulsor d’aquesta iniciativa després d’anunciar-la el mes de desembre passat. 

A més del president, també hi seran presents la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco; l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch i el president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Río.  

El grup responsable de la posada en escena seran els Pastorets de Cardona, que enguany celebren els 75 anys del text actual, basat en Serafí Pitarra però que també beu d’altres fonts, i els 120 anys de representacions. A més, ja en fa 10 que els acompanya la Banda de Cardona posant música d’orquestra en directe a totes les representacions. Així doncs, aquest diumenge, 35 músics i més de 100 persones faran possibles les quatre escenes que s’han preparat. 11 grups més de la Coordinadora col·laboraran amb els Pastorets de Cardona en aquesta representació tan especial que servirà de tret de sortida a tota la temporada de Catalunya.

4 ESCENES A LLOCS DIFERENTS DEL PALAU DE LA GENERALITAT

La representació de diumenge al Palau de la Generalitat s’ha dividit en 4 escenes i tindrà 4 localitzacions diferents. La primera escena, “Pròleg”, serà una conversa a l’infern entre Satanàs i Sant Miquel i es farà al Pati dels Carruatges. El Pati dels Tarongers acollirà la segona escena, “Escena de les sopes”, amb l’Anunciació. La penúltima escena, “Cantada de cuplets”, on es veurà la tornada a l’infern i s’escoltaran el tradicionals cuplets de Pastorets, es representarà a la Galeria Gòtica. Finalment, al Saló Sant Jordi, es veurà la darrera escena, “Portal de Betlem”, amb l’apoteosi final. 

En acabar la representació hi haurà parlaments de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; del president del grup de teatre “El Traspunt” de Cardona, Josep Haro; del president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Río; de l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i finalment del president de la Generalitat, Quim Torra.