Mor Ramon Folch i Camarasa

Els Pastorets de Catalunya homenatgem Ramon Folch i Camarasa, que aquest 2 de gener ens ha dit adéu als 92 anys de vida intensa com a escriptor, traductor, humanista i home de teatre amb gran proximitat.

Ramon Folch era el fill petit de Josep M. Folch i Torres, autor del text de Pastorets més representat al país, el de Lluquet i Rovelló. Va divulgar i preservar aquesta obra i la figura del seu pare assistint a moltes representacions i participant en xerrades i conferències arreu. El 2016 va impulsar la celebració del centenari de l’estrena d’Els Pastorets o L’Adveniment de l’Infant Jesús (1916).

Folch era un defensor del valors de l’espectacle dels Pastorets, com a un element de tradició, cohesió i vitalitat cultural de Catalunya. Ens deixa un llegat que agraïm, compartim i projectem cap al futur.