You are currently viewing 60.000 espectadors han gaudit de la temporada de Pastorets

60.000 espectadors han gaudit de la temporada de Pastorets

  • El passat cap de setmana del 3 i 4 de febrer es van representar les últimes funcions
  • Tot i el context social, els Pastorets s’han mantingut en nombre d’espectadors dels darrers anys: 60.000
  • Al llarg de la temporada s’han fet més de 200 representacions

La temporada de Pastorets de Catalunya que va arrencar a mitjans de desembre, ha arribat al seu final. Aquest  cap de setmana es va abaixar el teló dels últims espectacles de la temporada: Els Pastorets del Vendrell i els de Mataró. Durant aquests mesos s’han fet  216 representacions que han implicat més de 6.000 persones, entre actrius, actors, tramoies, tècnics, encarregats de vestuari, maquillatge, etc. Cal destacar a més, que en una temporada molt marcada pels esdeveniments polítics i socials Els Pastorets s’han mantingut en nombre de públic i han arribat a més de 60.000 espectadors de tot Catalunya. 

10 anys de Coordinadora

Enguany, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha celebrat el seu desè aniversari. Es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.  Al llarg d’aquests 10 anys, més de 580.000 espectadors han vist alguna dels 2.000 representacions que s’han fet arreu de Catalunya.

Amb motiu del desè aniversari, la Coordinadora ha comptat amb la complicitat del dibuixant Manel Fondevila que ha estat l’autor d’una imatge commemorativa que s’ha plasmat en unes samarretes que s’han distribuït entre els grups que conformen aquesta federació d’entitats i que reivindiquen la pertinença al fenomen Pastorets.

Aquesta temporada ha reivindicat la pluralitat del fenomen dels Pastorets tant pel que fa al nombre i diversitat de poblacions on es fan, les diverses versions que se’n representen, així com la diversitat de de les persones que fan possible que els Pastorets segueixin sent una de les tradicions nadalenques més arrelades i esperades per petits i grans.