Últim cap de setmana de la temporada de Pastorets

  • Els Pastorets de Mataró (dissabte i diumenge) i Els Pastorets del Vendrell diumenge tancaran la temporada
  • Al llarg de la temporada s’han fet més 200 representacions

La temporada de Pastorets de Catalunya que va arrencar a mitjans de desembre, arriba ara al final. Aquest dissabte i diumenge, es celebraran les últimes funcions a Mataró – dissabte a les 19.00 h i diumenge a les 17.00 h- i al Vendrell – diumenge a les 17.00 h-. Durant aquesta temporada, els 59 grups que conformen la Coordinadora de Pastorets de Catalunya han fet 216 representacions. Aquestes més de 200 representacions han mogut més de 6.000 persones, entre actrius, actors, tramoies, tècnics, encarregats de vestuari, maquillatge, etc.

10 anys de Coordinadora

Enguany, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha celebrat el seu desè aniversari. Es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.  Al llarg d’aquests 10 anys, més de 580.000 espectadors han vist alguna dels 2.000 representacions que s’han fet arreu de Catalunya.

Amb motiu del desè aniversari, la Coordinadora ha comptat amb la complicitat del dibuixant Manel Fondevila que és l’autor d’una imatge commemorativa que s’ha plasmat en unes samarretes que es distribuiran entre els grups que conformen aquesta federació d’entitats i que reivindiquen la pertinença al fenomen Pastorets.

Aquesta temporada ha reivindicat la pluralitat del fenomen dels Pastorets tant pel que fa al nombre i diversitat de poblacions on es fan, les diverses versions que se’n representen, així com la diversitat de de les persones que fan possible que els Pastorets segueixin sent una de les tradicions nadalenques més arrelades i esperades per petits i grans.