Manel Fontdevila crea la imatge del 10è aniversari de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya

Enguany, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya celebra el seu desè aniversari i per celebrar-ho el dibuixant manresà Manel Fondevila ha creat una imatge commemorativa per l’ocasió. Aquest disseny s’ha plasmat en unes samarretes que es distribuiran entre els grups que conformen aquesta federació d’entitats i que reivindiquen la pertinença al fenomen Pastorets. Fontdevila va començar la seva carrera al Regió7 i després va treballar al Público i ara il·lustra l’actualitat a ElDiario.es, a més també és autor dels llibres Mantecatos (2004), Súper Puta (2007), La crisis está siendo un éxito (2012) i ha publicat a El Jueves i Orsai entre d’altres.

La Coordinadora de Pastorets es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets. Al llarg d’aquests 10 anys, més de 580.000 espectadors han vist alguna dels 2.000 representacions que s’han fet arreu de Catalunya.

Aquesta temporada vol reivindicar la pluralitat del fenomen dels Pastorets tant pel que fa al nombre i diversitat de poblacions on es fan, les diverses versions que se’n representen, així com la diversitat de de les persones que fan possible que els Pastorets segueixin sent una de les tradicions nadalenques més arrelades i esperades per petits i grans.