You are currently viewing Els reis arriben carregats de representacions de Pastorets per aquest cap de setmana

Els reis arriben carregats de representacions de Pastorets per aquest cap de setmana

  • Dissabte i diumenge s’han programat 46 funcions arreu de Catalunya
  • La temporada de Pastorets s’allargarà fins el cap de setmana del 3 i 4 de febrer
  • Al llarg de la temporada es faran més 200 representacions per on està previst que hi passaran 60.000 espectador

La temporada de Pastorets de Catalunya que va arrencar a mitjans de desembre, arriba ara a la seva recta final. Aquest dissabte i diumenge, coincidint amb el dia de Reis hi haurà 46 representacions dels Pastorets arreu de Catalunya. El dissabte 16 grups posaran en escena els seus Pastorets i el diumenge ho faran 30 més. A més, els propers caps de setmana i fins al 4 de febrer, es podrà seguir gaudint d’aquesta tradició a poblacions com Mataró o el Vendrell entre d’altres. Al  finalitzar les llarg 8 setmanes de temporada, els 59 grups que conformen la Coordinadora de Pastorets de Catalunya hauran fet 216 representacions. Aquestes més de 200 representacions mouen més de 6.000 persones, entre actrius, actors, tramoies, tècnics, encarregats de vestuari, maquillatge, etc. i preveuen fer les delícies de més de 60.000 espectadors.

10 anys de Coordinadora

Enguany, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya celebra el seu desè aniversari. Es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.  Al llarg d’aquests 10 anys, més de 580.000 espectadors han vist alguna dels 2.000 representacions que s’han fet arreu de Catalunya.

Amb motiu del desè aniversari, la Coordinadora compta amb la complicitat del dibuixant Manel Fondevila que és l’autor d’una imatge commemorativa que s’ha plasmat en unes samarretes que es distribuiran entre els grups que conformen aquesta federació d’entitats i que reivindiquen la pertinença al fenomen Pastorets.

Aquesta temporada vol reivindicar la pluralitat del fenomen dels Pastorets tant pel que fa al nombre i diversitat de poblacions on es fan, les diverses versions que se’n representen, així com la diversitat de de les persones que fan possible que els Pastorets segueixin sent una de les tradicions nadalenques més arrelades i esperades per petits i grans.