You are currently viewing La Coordinadora de Pastorets revalida la junta directiva fins al 2020

La Coordinadora de Pastorets revalida la junta directiva fins al 2020

El passat dissabte, 8 d’abril, l’Assemblea de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, va renovar la confiança al president que ho ha estat durant els tres darrers anys Lleonard del Río i Torrents.  La totalitat dels 17 grups de Pastorets assistents a l’Assemblea que va celebrar-se a La Palma de Cervelló, al Baix Llobregat, van votar a favor de la candidatura presentada per Lleonard del Rio i també pel grup de candidats a membres de junta que majoritàriament l’han acompanyat en el darrer trienni.

Lleonard del Río va presentar un balanç positiu dels treballs de la Coordinadora de Pastorets en els darrers anys, de manera que ha aconseguit augmentar la presència i millorar les quotes i la qualitat informatives del fenomen d’aquest espectacle que constitueix un element patrimonial de la cultura del país de gran vitalitat i vigència. En el període del desembre del 2016 i gener del 2017 passats, els Pastorets federats a la Coordinadora, en un total de 240 representacions, van moure més de 5.800 participants i més de 61.000 espectadors, en més de 50 poblacions repartides per 23 comarques, arreu de Catalunya.

En el decurs de l’assemblea va dedicar-se especial atenció a fer memòria de tot el treball realitzat entorn a la commemoració del Centenari dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres (1916-2016), que va aconseguir fites rellevants com la representació conjunta de Pastorets a Palau de Plegamans (1 d’octubre), la excepcional posada en escena al Palau de la Generalitat (27 de novembre) i l’acte de tancament a Montserrat (10 de desembre).

La trobada de grups de Pastorets del passat 8 d’abril, comptà amb una interessant xerrada de Joan Morros, dinamitzador del teatre Kursaal de Manresa, que tractà sobre la captació de nous públics.

La nova junta directiva

La junta directiva de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, presidida per Lleonard del Río i Torrents (Els Pastorets d’Igualada) va quedar composada també amb les següents persones: Mateu Fité (L’Ametlla de Merola), Ramon Carreté (Balsareny),  Joan Ribas (Girona), Josep Soler (Manresa), Imma Llorens (Mataró),  Josep M. de Ramon (Mataró),  Marissa Gusart (Navarcles), Vicenç Gurrea (Santa Perpètua de Mogoda), Josep Peramiquel (Súria) i  Josep Porta (Vilanova i la Geltrú).