You are currently viewing Els Pastorets de Catalunya tanquen temporada com a protagonistes de l’actualitat i del món de la cultura

Els Pastorets de Catalunya tanquen temporada com a protagonistes de l’actualitat i del món de la cultura

Aquest cap de setmana s’han acabat el gruix de les representacions de Pastorets d’aquesta temporada. Els de l’Ametlla de Merola, Mataró, Centre Parroquial Sant Vicenç de Sabadell, Vendrell i Calaf han baixat el teló fins l’any vinent. Ara només quedaran dues representacions dels Pastorets del Vendrell que es faran els dies 5 i 19 de febrer i que posaran el punt i final a la temporada 2016-2017.

Aquesta ha estat la temporada de celebració del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres i el balanç que se’n fa des de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya “és molt positiu”. En paraules del seu president, Lleonard del Río, “s’han organitzat multitud d’actes commemoratius que ha posat els Pastorets a la primera línia de l’actualitat i del món de la cultura”. En aquest sentit, els responsables de la Coordinadora destaquen el fet que la Generalitat de Catalunya apostés per commemorar l’efemèride de manera institucional que ha permès que “els Pastorets siguem protagonistes del món associatiu durant l’any 2016”, assegura del Río que també remarca que a la celebració s’hi ha sumat tots els grups, també els que no representen textos de Folch i Torres.

Més grups a la Coordinadora

Una de les novetats d’enguany ha estat la incorporació de tres grups nous (Figueres, Sant Fruitós del Bages i Collbató) en el si de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, entitat que aglutina a diferents grups d’arreu del territori amb l’objectiu d’establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen pastorets.

La temporada va començar aquest any al Palau de la Generalitat de Catalunya on es va fer una representació a mida coincidint també amb el 90è aniversari dels Pastorets de Súria.