You are currently viewing Els Pastorets de Catalunya es posen en marxa aquest cap de setmana amb nombroses activitats i representacions

Els Pastorets de Catalunya es posen en marxa aquest cap de setmana amb nombroses activitats i representacions

La temporada de representacions dels Pastorets de Catalunya començarà aquest cap de setmana amb diverses funcions i accions arreu del territori. Els Pastorets de la Joventut de La Faràndula de Sabadell, els dels Lluïsos d’Horta de Barcelona, els del Centre de Sarrià de Barcelona o els d’Ulldecona seran alguns dels que ja oferiran dissabte representacions. En total aquest cap de setmana es duran a terme 16 representacions de les més de 240 previstes fins al 12 de febrer. En total seran 60 grups d’arreu del territori que implicaran més de 6.600 persones entre actors, cantaires, músics i tècnics, entre d’altres.

Els Pastorets es representen des del segle XVIII i és una de les tradicions més antigues del nostre país, però amb el temps ha aconseguit mantenir-se actual, jove i dinàmica convertint-se en una activitat nadalenca més, que aplega gent de diferents edats, orígens i professions dalt d’un escenari. Prova d’això en són les diferents accions que alguns dels grups de Pastorets posen en marxa aquest cap de setmana com els Pastorets Go del grup d’Igualada que faran un símil del popular joc de Pokémon escampant diferents personatges de la representació pels carrers de la capital de l’Anoia amb l’objectiu que els vianants els puguin ‘caçar’.

Altres grups com els Pastorets de Berga o els de l’Associació Musical de Sant Vicenç de Castellet s’han apuntat a la moda dels mannequin challenge per promocionar les seves representacions. D’altra banda, els de dimonis dels Pastorets de Granollers van organitzar una batucada pel centre de la ciutat buscant al Nen Jesús.

Cloenda del Centenari dels Pastorets Folch i Torres

D’altra banda, el passat dissabte es va dur a terme a Montserrat la cloenda del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres. Durant tota la jornada membres dels diferents grups de Pastorets van fer una ofrena floral al monòlit de Josep Maria Folch i Torres situat al Camí dels Degotalls, van participar a la missa conventual i a la ballada de sardanes i van oferir una representació a la plaça del Monestir, amb el popular actor Toni Albà fent de dimoni i l’actriu Lloll Bertrán fent d’àngel. El Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va participar en la inauguració de l’exposició “Goita, Els Pastorets! – Josep Maria Folch i Torres” que es pot veure a l’espai d’exposicions de l’Hotel Abat Cisneros fins al 7 de gener.

La temporada 2016-2017 dels Pastorets de Catalunya es va presentar aquest any al Palau de la Generalitat. Coincidint amb el 90è aniversari dels Pastorets de Súria i amb el Centenari dels Pastorets de Folch i Torres, 120 intèrprets van oferir una representació sinòptica de Jaume Esquius que explica l’encàrrec i redacció del text de l’espectacle, on un personatge que interpreta a Josep M. Folch i Torres interactua amb els propis personatges dels Pastorets en un actuació itinerant pels diferents espais del Palau de la Generalitat. El conseller de Cultura, Santi Vila, va apadrinar l’acte i la temporada d’enguany.