You are currently viewing Tanca la temporada de Pastorets amb més de 60.000 espectadors

Tanca la temporada de Pastorets amb més de 60.000 espectadors

La darrera representació es va dur a terme ahir a la tarda a El Vendrell

Es comencen a preparar els actes del centenari de l’estrena dels Pastorets de Folch i Torres

La temporada de Pastorets de Catalunya va baixar el teló ahir a la tarda a El Vendrell amb un total de més de 60.000 espectadors. En total, els 55 grups de Pastorets agrupats a la Coordinadora de Pastorets de Catalunya han fet 231 representacions arreu del país i han mobilitzat a més de 6.000 persones que, de manera voluntària, fan d’actors, tramoies, responsables de vestuari, maquillatge, etc.

Des de la Coordinadora es fa una valoració molt positiva de la temporada. Pel seu president, Lleonard del Río, “aquest gran nombre d’espectadors demostra que el fenomen no passa de moda i que tenim un públic fidel que repeteix any rere any”. “Els Pastorets són una tradició molt nostrada del cicle de Nadal, igual que ho poden ser les trobades familiars d’aquesta època, el tió o els Reis”, remarca del Río, que també explica que “la gent ja ho espera i assisteix a les representacions amb ganes de conèixer les novetats tècniques, escenogràfiques, de vestuari i al text que les diferents representacions incorporen any rere any”.

Per les diferents representacions hi han assistit cares conegudes del món de la cultura i la política del país. El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va assistir també a una representació de Pastorets, concretament a la que fa la Joventut de la Faràndula de Sabadell del text de Josep M. Folch i Torres.

Propera temporada

La temporada vinent serà la número 100 dels pastorets de Folch i Torres que es van estrenar al desembre del 1916. És per això que la Coordinadora de Pastorets de Catalunya que continua sumant grups a l’organització, ja treballa conjuntament amb la Fundació Folch i Torres en l’organització de l’efemèride.