You are currently viewing Els Pastorets, protagonistes dels premis Arlequí

Els Pastorets, protagonistes dels premis Arlequí

Els premis Arlequí que dilluns va lliurar la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya, van tenir un protagonista inesperat: els Pastorets. Cadascun dels guardonats, per un motiu o un altre, van acabant fer-se’n ressò d’aquesta tradició tan nostrada.

Així doncs, en la categoria de millor iniciativa personal es va reconèixer el tàndem creatiu format per Ricard Pelló i Roser Descayre, del grup de teatre Benet Escriba de Sant Feliu de Guíxols, per tota una vida dedicada al teatre. Al recolliré el guardó van fer referència al seva vinculació al món dels Pastorets.

En la categoria de grup amateur, va ser premiat Deixalles’81 de Sant Feliu de codines, un grup molt nombrós i amb membres molt joves, que al recollir el premi van recitar el discurs de Satanàs dels Pastorets amb dramatúrgia de Folch i Torres.

El Centre Moral d’Arenys de Munt ha rebut la menció especial per a la seva llarga trajectòria durant més de 100 anys. Aquest grup són els responsables de les representacions de Pastorets d’Arenys.

Per la seva banda, el guardonat en la categoria professional, l’actor Jordi Banacolocha, també va explicar que els seus inicis com a actor tenen com a punt de partida els Pastorets, com passa amb tants d’altres actors de renom.

Des de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya felicitem a tots els guardonats.