La comunicació cultural

Dissabte 18 d’octubre de 2014 la Coordinadora de Pastorets de Catalunya (CPC) va celebrar l’habitual assemblea extraordinària de tardor, que tingué lloc a Navarcles, al Teatre Auditori “Agustí Soler i Mas”. Vam comptar amb l’assistència de representants de 20 grups membres de la Coordinadora, a més de representants dels Pastorets de Valls, que encara no són membres. El Grup de Teatre de Navarcles, membres de la CPC, van ser els amfitrions.

El punt principal de l’assemblea va ser la modificació dels estatuts de la CPC, modificació necessària per adaptar-los a les noves regulacions. Es va aprofitar per posar-los al dia respecte el dia a dia de la Coordinadora, per exemple fixant la seu de la CPC a Sala Cabanyes de Mataró, o ampliant el nombre de possibles membres de la junta.

Un cop tancada l’assemblea, la segona part de la jornada va ser la també habitual trobada de grups, en la que es realitza algun tipus de formació o posada en comú entre els assistents. En aquesta ocasió, es va realitzar una sessió formativa sobre el tema “La comunicació cultural”, a càrrec d’Oriol Solà i Gemma Moncho, de l’empresa de comunicació Lidera.

En la sessió es va destacar que comunicar és una tasca imprescindible per a qualsevol empresa o entitat, i que gràcies a les xarxes socials és quelcom que és a l’abast de tothom. D’aquestes, es van destacar Facebook, Twitter i YouTube, tenint en compte que a cadascuna cal difondre missatges diferents.

Respecte els mitjans de comunicació, tant tradicionals com digitals, cal pensar en facilitar-los la feina ja que tot i que cada vegada tenen menys recursos, segueixen tenint la necessitat d’omplir pàgines i minuts amb continguts atractius i que a la gent els interessi.

Finalment es van comentar idees i accions específiques que es poden realitzar en el món dels Pastorets, i que es poden realitzar a la campanya de comunicació de Pastorets d’enguany.